Entry Baru

Saturday, February 18, 2012

khas untuk remaja zaman sekarang

hai korang.. arinie nana sedih sangat.. sepanjang posting/ praktikal nana tak penah dapat patient strok macam tu..yang macam mana tu? ok..cnie nana nak cita.. minggu nie da masuk minggu ke-3 nana posting kat hospital sekitar taiping.pastu 14 aribln ada sorang patient/pakcik yang baru admit hospital tempat nana keje tu.. hari pertama nana tengok dia..sebak ja hati nie..pastu nana kejutkan pakcik sebab nak mandikan dia..ada satu bau sebijik macam ayah nana..terus nana teringat kat ayah nana.. pastu masa lap kan pakcik tu..air mata tiba2 ja bertakung..punya la nak cover..nana lari masuk toilet buat2 basuh tuala yang lap tadi..pastu istri ngan anak dia datang..semua tengok dia macam tak risau apa2 pon..bertambah sebak dada aku..sedih sangat tengok keadaan dia.nana heran,kenapa la anak dengan istri dia tak da rasa simpati dengan ayah sendiri..pakcik tu baik orangya..ramah..walaupun dia lumpuh sebelah badan..dia  tetap nak bercakap macam kita..dia pon manusia macam kita jugak..nak hidup sihat. pastu tengah ari tadi nana n kawan2 nak balik umah..sebab kitorang shift pagi..pakcik tu tya.."misi nak pegi mana?" nana n kwn2 jwb "kitorang nak balik la pakcik.." pastu pakcik jwb lagi "tak payah la balik,duduk cnie..sapa nak teman saya.." nana dengar ja ayat tu..terus kuar air mata..da tak bley tahan..memang nangis sungguh2..samapi staff nurse ketawakan kami..pastu pakcik ckp lagi " bila nak datang lagi? takut tak sempat jumpa ja..pakcik nak balik rumah dah.." btol ka pak cik nie nak balik umah..tak mungkin la kan.." pastu kitorang cakap "tak pa,nanti kita jumpa lain ari isnin minggu depan" pastu pak cik minta nombor tipon,tak da sapa pon bagi..sebab tak berani.pastu kitorang balik..pakcik babye kami..sedih sangat kalo teringat kat dia..balik umah pon nana nangis lagi kot..anak tengok wat muka jijik kot..tak guna punya anak.. "ko datang dari mana kalo tak da ayah ko" nie la orang melayu..masa susah cari..bila senang letak tepi..korang tolong la jangan ikot perangai orang macam nie..tak baik untuk di contohi..seburuk2 dia,dia tetap ayah kita! sekian.salam

Post a Comment