Entry Baru

Monday, March 13, 2017

Aqiqah ahmad yusuf (anak saudara)

Assalammualaikum..tiba2 rasa macam excited sangat..dapat anak saudara sulung plak tu..selama nie hanya ada spupu yang besar sampai la yang kecik2 baby tu kau..sampai satu tahap spupu kita kawin plak..so..ada la..maknye pulak sama umo dengan nana..lagi la kita touching skit beb..sebab org umo 25 dah ada anak n husband kot..kita bila lagi?? Argh! Jangan ditanya soalan tu la..bikin menitis air mata cik nana kita nie..mak yang slalunya wakil kan jawab untuk nana..jawapan dia (nak wat mcm mna org xmau kat dia..) pelis la mak..jangan wat ayat macam tak laku..mlas layan ja tu..bila dah brkenan parent plak xnak..ok..berbalik pada cerita n tajuk aqiqah di atas..ahmad yusuf nama diberi..si anak teruna utk kenduri kelmarin..pelamin bagai anak teruna tu..maafkan maklong ahmad yusuf..maklong banyak selfie kat tempat kamu..hehe..pinjam tau..

Sunday, March 5, 2017

Trip langkawi 2017 (with zaty)

Assalammualaikum blogger sekalian..apa khabar? Harap2 baik je semua ok..baru2 nie nana ada la trip short vacation..bukan apa saja nak release tension..kan tengah frust..tengok laut dan pantai ja yang bleh hilangkan perasaan tu ye dak? Ok kali nie nana g dengan izaty..partner berdua lah.asalnya nak naik parasailing..sekali tengok hujan plak..sebab tu abang tu tak bagi naik..sabo jela..last2 malam tu kami shopping ringan2 ja..jalan2 tanpa arah tuju..makan2 gitu la..kami menginap di kabin hotel..di pantai cenang..senang dekat ja dengan mcd,starbuck,old town,bank dan lain2 la..pada keesokan hari plak awal2 lagi bangun standby nak g cable car..asalnya nak g muzium 3d ja..skali member amik yang package skali dengan cable car😂😃penat maklong..cable car tu dah berapa kali naik..redho jela maklong..haha..sudah puas g 3d kami pon shopping lagi dekat haji ismail group yang besar tu..siap la 300 atau 400 untuk coklat n pinggan mangkuk..sekarang kan barang mahal..tapi tetap nak beli coklat..benda wajib beli ok..dalam jam 5 macam tu..kami pon bergerak ke jeti kuah untuk penyerahan kereta sewa..bye2 langkawi..nanti kami datang lagi..😊

Sunday, February 19, 2017

Game over

Assalammualaikum..lama sangat dah tak update kat sini kan..maklum la,sebelum nie ada tempat mengadu..sekarang dah tak da ok..tipis ja rasa..takkan nak frust lagi kot..cukup2 la yang lepas tu..susah juga kalo kita berkawan dengan orangnya yang asal dari pantai timur nie..mesti takkan menjadi..mesti ada halangan..nak orang dekat2 saja..macam mana dengan hati kita yang dah dekat nie? Perasaan? Rasa macam lampin pakai buang pula kan..boleh buang sesuka hati..dulu katanya sayang sangat..tapi mengalah juga dengan mak ayah..benda boleh bincang kan..dah tu kalo ayah awak nak sangat dekat budak tu..suruh ayah awak jela kawin..kenapa susah sangat..bukannya ayah awak yang nak kawin..bukan perasaan ayah awak yang sakit..hati kita yang sakit awak..serius tak faham dengan situasi sekarang. Mak awak pon orang kedah sama macam saya ok..apa kena jauh dengan dekat..macam mana pon..orang kalo dah kawin istri tetap kena duduk dengan suami..so? Apa beza jauh dengan dekat? Tak adil la macam nie..kata sayang..tapi awak dah surrender dari awal..dan dah bagi jawapan..tak nak contct takut lagi sakit.. Ya Allah sakit sangat bila dengar awak cakap macam tu..setiap hari nangis..macam tak da benda lain dah aku nak fikir..awak..awak..awak..😢😂 pinjam bahu jap!!