Entry Baru

Saturday, February 16, 2013

Bercuti Pantai Merdeka

 
 Hai2..dah lama nana tak update belog..mungkin arini lah yang rasanya berkesempatan untuk updatenya.fuhhh! fuhhh! habuk banyaknya kat belog nie..mop kejap,err..tolong ar nana jangan nak over sangat..ok,nana nak cita percutian yang singkat dan pendek sepanjang cinese new year.Bangun je pagi, mak ketuk pintu..
MAK : "satgi siap! nak pi pantai merdeka..picnik.kalo rasa nak mandi bawak baju mandi.."
NANA : "ha? biaq btoi? dan ka nak pi skrg?"
MAK : " dan aih..awat tak dan plak..bukan jauh mana pun..mak nak turun masak jap.panggil adik mandi"

lepas ja ketuk pintu bilik adik suh adik mandi..kami pun siap angkat makanan masuk dalam keta..tak dirancang tetiba ja pagi2 wat gila nak g picnik tu.kalo nak ikutkan hati memang malas.tapi disebabkan nak hilangkan bosan yang melanda kena la gi juga..pastu bila da sampai sana..Ayah n Mak g cari tempat untuk kami picnik. Nana n Adik plak g i beli air..orang boleh tahan ramai la juga..yala,dah nak abis cuti kan..

abaikan muka huduh tu..





lepas selesai makan,ayah plak datang tanya kami.. "nak gi tanjung dawai tak?nek bot.".wah2!bunyi macam best naik bot ke seberang sana..tunggu pa lagi..kami pun gi naik bot..gi sana yang special pun jual ikan kering,belacan n keropok ja pun..itu je yang femes kat sana..ayah kalo gi banyak plak dia beli barang..tak pa lah,duit ayah semua..

dah abis shopping benda2 tu semua, sampai kat sungai petani plak..mak ajak ayah gi tesco..memang santai sungguh dengan mak n ayah..rasa macam jalan ngan kawan2 plak.tak da keja pusing dalam tesco tu..pastu balik kodiang tercinta..hehe..tak dirancang tetiba sampai disana..tenang otak..bye2..
Post a Comment