Entry Baru

Sunday, May 15, 2011

~Praktikal~hospital taiping~

salam.. hehe.. sory.. sejak akhir nie.. buzy ckit.. biasa la, praktikal.. huhu.. best sangat dapat mengeratkan silaturrahim ngan pesakit kat hospital taiping.. paling best kat ward 6 la..hari first aku kat sane,aku masok keje lewat.. terpaksa la aku nek tangga sampai tingkat 6 tuh.. huh!! letih kot..tapi tak pe, asalkan aku selamat sampai kat sana.. haha.. macam2 ragam pesakit ada.. ade yang suke berjalan.. ske bersembang.. hari pertama aku kat sane tugas aku bagi ubat n injection.. wah.. takot jugak first 2.. tapi pastu ok la.. memang best la injection.. bukan senang nak dapat cucuk orang nih.. hehe.. hari kedua aku.. sebagai runnel, keje aku melawat pesakit je pon.. just jalan2 hehe.. best gak. tiba2 aku plak yang pengsan.. aku di masukkan ke wad kecemasan kat sane.. mmg best giler la.. ari jururawat plak 2.. haha.. doktor check yang aku nie darah rendah.. x cukup darah la tu..huhu.. pastu aku kene inject plak. kawan2 aku cakap, ''tu la,, inject orang sangat.. kan da kene...'' huhu.. aku gelak je.. sampai lebam tangan aku nie.. ganas btol la doktor pelatih tu.. haish.. lepas aku di beri rehat.. aku terus nek sambung keje aku.. sampai pkol 9 malam.. aktif skit aku lepas kene inject 2.. huhu.. hari ke 3 aku kat sne plak.. aku di tugaskan untuk ambil tekanan darah, iaitu di panggil observation. termasuk pesakit HIVI,H1N1, n demam denggi.. wah..isolation punye bilik la.. rasa berat nak tinggal hospital taiping. huhu.. tapi semalam.. ramai pesakit yang da kuar wad.. huhu.. semakin kosong la wad tu..huhu.. k,stop kat cnie dlu k.. bye.. wasalam.
Post a Comment