Entry Baru

Monday, May 16, 2011

~Admission~

salam.. macam mane korang?? sihat tak arini?? harap2 sihat la ye.. aku stakat nie ok je.. minggu lepas je shock ckit.. hehe.. kurang darah..ok, arinie tugas aku admission.. wat2 buzy plak arinie.. dok kat kaunter tempat staff nurse wat keje.. aku pon tumpang sebelah kaki.. sebabnye.. tiba2 je ade pesakit baru masok ward. so! keje aku isi borang2 tu bagi lengkap, n wat jalan cerita.. jalan ceritanya macam lawak.. macam budak2 darjah satu.. tapi aku kene la wat benda tu.. sambil gelak2. nak tau macam mane?? macam nie.. >>pesakit datang menaiki kerusi roda,diiringi oleh PPK.pesakit boleh berjalan dan memakai NPOo2.tekanan darah 90/70,nadi 72/min, pernafasan 52/min..<< ade lg.. tapi tak ingat.sebab sister kat ward tu yang bacakan utk aku.. aku just dengar n tulis je.. tulisan pon da mcm doktor.. staff nurse tak faham. huhu.. padan muka..n yang paling ngerinya arinie..aku dapat tengok kwn2 aku wat dressing kat pesakit tu. tau ape tu dressing?? wound dressing tu ialah cuci luka. realitynya aku dapat menahan segala bau dan perasaan kesian tu,1 jari kaki sbelah kiri baru di potong n yang kanan plak ade 3 jari kaki je.. mcm mne 2?? nak ke tak. kne potong jgk. sbb pesakit diabetis. kami kene cuci luka yang baru di potong tu.. tak la baru sangat.. sbb da berbau da.. lame la jgk.. huhu.. kadang2 tu loya jgk la tekak nie.. tapi kne sabar la jadi nurse nie. ingat senang ke nak jadi nurse?? susah oi.. haha.. stop kat cnie dlu.. esok,lusa update lagi k.. ~wasalam~
Post a Comment